17 aug. 2023
Volgens Britse onderzoekers vermindert 20 gram gedroogd fruit per dag het risico op hart- en vaatziekten met 30%, het risico op kanker met 15% en in het algemeen het risico op overlijden door welke oorzaak dan ook met 22%.
Of het nu volledig, gespleten, gehakt, in staafjes of in poedervorm is, noten zijn een bron van vitaminen en mineralen en daarom een uitstekende reden om het in al zijn vormen te gebruiken!
Gebruikt u deze rauw, geblancheerd, volledig, in poedervorm, gespleten of gehakt?
Wat we weten is dat de amandel rijk is aan eiwitten, lipiden, vezels, mineralen en vitamine E, en dat het zachtheid en smeuïgheid toevoegt aan elk gerecht.
Naast rijk aan vezels, ijzer, magnesium en vitamine E, staan pistaches ook bekend om hun rol in de bescherming van het hart- en vaatstelsel dankzij hun hoge gehalte aan vetten en enkelvoudig onverzadigde vetzuren.
En goed nieuws! Ze zijn geschikt voor zowel zoete als hartige bereidingen. Mis uw kans niet om een tussendoortje te maken op basis van pistache!
Rijk aan omega 3, is deze goed voor het hart en kan hartverwarmend zijn wanneer hij wordt benadrukt in je recept.
We zouden over hazelnoten en chocolade kunnen spreken als Ying en Yang: twee complementaire elementen.
Een extraatje: hazelnoten zijn bijzonder rijk aan lipiden, mineralen en sporenelementen, maar ook een bron van calcium en ijzer.
Het hoge gehalte aan essentiële vetzuren geeft deze een zeer zoete smaak.
En wat zoeken we als we een gebakje eten? Zoetheid, natuurlijk.
Kokosnoten zijn even mooi als gezond: ze zijn rijk aan vezels en bevatten veel vitaminen en mineralen. Het bevordert de spijsvertering en versiert uw gebak perfect dankzij de fijne granulometrie.
Om nog maar te zwijgen van de exotische toets die ze aan uw recepten geeft!
Onze noten worden gemaakt in Frankrijk, in onze vestiging in Charmes in de Vogezen.