Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Bedrijfskosten beperken door alternatieve ingrediënten

15 jun. 2022

Cost & Efficiency
Oplossingen

In verschillende bedrijfstakken wordt gediscussieerd over kostenstijgingen en de gevolgen daarvan voor de verschillende onderdelen van een bedrijf. Een van de belangrijkste veranderingen in de chocolade-, bakkerij- en patisserie-industrie is de prijs en beschikbaarheid van bepaalde ingrediënten. 

Young Asian female baker is working in the bakery

Uit ons laatste Taste Tomorrow consumentenonderzoek blijkt dat de stijgende voedselprijzen een top 3 zorg zijn voor consumenten. Om geld te besparen veranderen mensen hun winkelgewoonten om goedkopere ingrediënten te kopen, wat gevolgen heeft voor ambachtelijke bakkerijen en de foodservice. Met dit in gedachten moeten productprijzen concurrerend blijven in de huidige markt, en de kosten mogen de betalingsbereidheid van uw doelgroep niet overschrijden.

Uit de gegevens van onze meest recente Taste Tomorrow-enquête blijkt echter dat meer dan 40% van de mensen niet voor de goedkoopste optie voor brood, chocolade, cake en gebak kiest, maar voor een kwaliteitsmerk dat ze vertrouwen. Dit benadrukt de waarde van uw vakmanschap, het belang om niet in te boeten aan kwaliteit, en ervoor te zorgen dat uw producten even geweldig zijn als altijd.

Bij Puratos helpen we oplossingen te vinden. Eén van die oplossingen is het gebruik van alternatieve, kosteneffectieve ingrediënten om de kosten te drukken terwijl de kwaliteit van uw afgewerkte producten hoog blijft. 

Lagere productiekosten door innovatieve oplossingen

Bij Puratos geloven we in het gebruik van innovatieve oplossingen om u te helpen bakwaren van hoge kwaliteit te leveren die voldoen aan de eisen van de consument, terwijl de productiekosten betaalbaar blijven. Onze oplossingen kunnen de receptuurkosten verminderen, de efficiëntie van het proces verbeteren en het afvalbeheer verbeteren, wat leidt tot lagere kosten en geoptimaliseerde marges.

Hieronder vindt u enkele van onze oplossingen; neem echter contact met ons op zodat we de perfecte, op maat gemaakte oplossing voor u kunnen vinden. 

ALTERNATIEVEN VOOR EIEREN EN DORURE MET EI

Eieren en producten om te doreren zijn belangrijke ingrediënten voor de meeste bakkerij- en patisserieproducten. Maar ze zijn momenteel een volatiele kost, wat het moeilijk maakt om consistente receptkosten te behouden. 

De oplossing van Puratos voor eierreductie is ACTI Egg Reduction. Het werd ontwikkeld om alle eigenschappen van het eindproduct hetzelfde te houden, zoals smaak en textuur, zodat de consument het verschil niet kan zien. Door het aantal eieren in het product met 25% te verminderen (bijvoorbeeld) en het watergehalte te verhogen met ACTI Egg Reduction, kunt u de productiekosten tot 16% verlagen. 

Naast een eivervanger bieden we ook een alternatief voor eidorure, Sunset Glaze, een plantaardige oplossing die het visuele aspect van sandwichen, zachte luxe, viennoiserie en hamburger buns verbetert. Deze oplossing maakt het gebruik van eieren helemaal overbodig.

Verder heeft het doreren van uw producten met Sunset Glaze als voordeel dat u minder geïmpacteerd bent door de volatiliteit van de prijs van eieren.

Boter en alternatieven voor vetten

Zoals u weet bestaat een groot deel van veel recepten uit boter of vetten, vooral in gebak en viennoiserie. De kwaliteit van het vet beïnvloedt de textuur, de kwaliteit en de kosten van uw bakkerijproducten. Meer nog, op dit moment worden de kosten het meest beïnvloed, aangezien de prijzen van vetten hoog zijn en bijzonder volatiel, waardoor het moeilijker wordt om consistente prijzen te handhaven voor de consument zonder de kwaliteit of de hoeveelheid boter/vet die u gebruikt in uw recept te verlagen. 

Dat is waarom we bij Puratos u een plantaardig alternatief voor boter aanbieden, Mimetic. Het is een optie die veel handiger is in gebruik dan zijn dierlijke tegenhanger, heeft een uitstekende verwerkbaarheid en plasticiteit, en geeft consumenten nog steeds die heerlijke boterachtige sensatie terwijl het u tot 30% bespaart op productiekosten.

Daarnaast hebben we een innovatief product dat het vetgehalte in zachte en zoete broodrecepten tot maximaal 75% kan verminderen- Puraslim. Met deze oplossing kunt u de receptkosten tot maximaal 20% verlagen zonder in te boeten aan smaak en kwaliteit. Bovendien kunt u dankzij Puraslim het voedingsprofiel van uw zachte en zoete broden verbeteren.

Last but not least, in cakes stelt onze Acti Fat Reduction-oplossing u in staat om tot 30% vet (plantaardige oliën of margarines) te verminderen, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Om meer alternatieve producten en innovatieve oplossingen te ontdekken die Puratos u kan bieden in deze uitdagende tijden, neem vandaag nog contact met ons op.

Related Articles

Helping you mitigate costs through innovative solutions

Helping you mitigate costs through innovative solutions

We're dedicated to helping our customers mitigate costs; whether looking at alternative, lower-cost ingredients, advice on keeping business costs down, or communicating price increases to your customers, we're here to help.

Sunset Glaze

Sunset Glaze

Sunset Glaze is an egg-wash alternative. It delivers outstanding shine and colour and avoids all the problems you might have using real eggs.

Intens

Intens

Intens modular ingredients are a range of improvers specifically designed for different bread applications to improve a range of individual functionalities

Puraslim

Puraslim

Bread made with Puraslim has fewer calories and less (saturated) fats. Moreover, as no fat needs adding, Puraslim mixes are so convenient to use.