Softgrain zijn zachte kiemen, volkoren granen en zaden voorgeweekt in desem. Ze combineren de voordelen van volkoren met natuurlijke versheid en superieure smaak.
Uit onderzoek blijkt dat 73% van de consumenten vandaag volkorengranen beschouwt als een gezonde en lekkere aanvulling op hun dagelijkse voeding. Er zijn echter belangrijke uitdagingen bij het maken van een goed volkorenbrood: een evenwicht vinden tussen granen en zaden, voorkomen dat de kruim snel uitdroogt, harde granen vermijden en ervoor zorgen dat er geen ongewenste smaken ontstaan.
Omdat we geloven dat de toekomst van brood in het verleden ligt, inspireerden we ons op de oude technieken van noordelijke landen die granen weekten in water om ze mals en dus klaar voor consumptie te maken. Daarom ontwikkelde Puratos het gamma Softgrain: kant-en-klare zachte kiemen, volkoren granen en zaden voorgeweekt in vloeibare desem. Dit geeft de granen een heerlijke, volle smaak en garandeert hun zachtheid tijdens en na het bakken.
Softgrain, de gezondheid van volkoren granen gecombineerd met natuurlijke versheid en superieure smaak