Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Puratos Academy

Welkom bij de Puratos Academy

Verhoog de kennis van u en uw teams dank zij onze masterclasses

Betreed een universum waar passie en precisie elkaar ontmoeten, en waar traditie en creativiteit hand in hand gaan. Bij de Puratos Academy streven we ernaar om professionals in bakkerij, patisserie en chocolade te helpen hun volledige potentieel te bereiken.

We nodigen alle professionals van harte uit om een betoverende ontdekkingsreis te beginnen, waar de geheimen van bakkerij, patisserie en chocolade worden onthuld, technieken worden gedeeld en verbeeldingen worden aangewakkerd.

Onze programma's leggen de nadruk op innovatie, gezondheid en duurzaamheid, en bereiden professionele bakkers, patissiers en chocolatiers voor om te voldoen aan toekomstige marktvraag en consumentenvoorkeuren. Onze lessen beloven te inspireren en zullen zorgen voor een onvergetelijke leerervaring.

Uw volgende avontuur in de bakkerij, patisserie of chocolade wacht op u – laten we samen de opportuniteit nemen om de wereld van bakkerij, patisserie en chocolade voorwaarts te bewegen!

Onze opleidingen

We bieden een waaier aan type opleidingen:

  • Workshops: Hands-on training van 1 dag rond specifieke thema's en recepten
  • Open Atelier: Hands-on training van 1 dag waarbij u bij onze TA's (technisch adviseurs) terecht kan voor al uw vragen
  • Masterclass: Hands-on training of 2-3 days with masterchefs on advanced techniques

Ontdek onze workshops en masterclasses van 2025

Desem Masterclass met Yohan Ferrant

Desem Masterclass met Yohan Ferrant

Volg een exclusieve desemmasterclass in het Desem Instituut in Sankt Vith van 25 tot 27 februari 2025, geleid door meesterbakkers Yohan Ferrant en Karl De Smedt. Deze driedaagse ervaring biedt een gedetailleerde opleiding met praktijklessen. Onderwerpen zijn onder andere nieuwe technieken om met desem te werken, de wetenschap achter desem en het verband tussen gezondheid en desem.​  Om uw plaats te reserveren, klikt u op de knop hieronder om u in te schrijven.

Open Atelier met Matty Van Caeseele

Open Atelier met Matty Van Caeseele

Matty Van Caeseele, onze technisch adviseur chocolade, opent de deuren van zijn chocolade atelier voor jou! Geniet van deze kans om al jouw technische vragen over chocolade te komen stellen, nieuwe producten te ontdekken en nieuwe ideeën op te doen.  Deze open ateliers vinden plaats op 24 maart, 31 maart en 30 juni bij ons in Groot-Bijgaarden.

Desem Masterclass met David Bédu

Desem Masterclass met David Bédu

Volg een exclusieve desemmasterclass in het Desem Instituut in Sankt Vith van 6 tot 8 mei 2025, geleid door meesterbakkers David Bédu en Karl De Smedt. Deze driedaagse ervaring biedt een gedetailleerde opleiding met praktijklessen. Onderwerpen zijn onder andere nieuwe technieken om met desem te werken, de wetenschap achter desem en het verband tussen gezondheid en desem.​  Om uw plaats te reserveren, klikt u op de knop hieronder om u in te schrijven.

Blijf op de hoogte van toekomstige masterclasses.

Blijf op de hoogte van toekomstige masterclasses.

Nog meer nieuwe boeiende sessies komen eraan. Hou de updates in de gaten en wees de eerste om deel te nemen aan onze door experts geleide lessen.

Diensten

Puratos heeft een ijzersterke reputatie wat betreft het ontwikkelen van innovatieve ingrediënten en oplossingen voor bakkers, patissiers en chocolatiers.

Contacteer ons

Wenst u met één van onze vertegenwoordigers in contact te komen?