Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Hot Cross Bun

Ingrediënten

Werkwijze weken (dag voordien)

De krenten, de rozijnen, de gekonfijte sinaasappelschil en de kruiden 1 nacht laten weken in rum. Dit toevoegen op het einde van de kneding.

Werkwijze deeg voor kruis

Alle de ingrediënten goed mengen en deze in een spuitzak doen.

Werkwijze siroop na het bakken

Alles goed mengen en dit mengsel onmiddellijk na het bakken over alle buns strijken.

Werkwijze deeg

Het verhaal

Hot Cross Buns maken deel uit van de Britse culinaire traditie, vooral tijdens de paasperiode. Hun geschiedenis gaat eeuwen terug naar een religieuze betekenis en seizoensgebonden festiviteiten. Deze gekruide broodjes worden traditioneel gegeten op Goede Vrijdag en symboliseren het einde van de vastentijd en de komst van Paaszondag.

Ontdek

Gelijkaardige recepten