Kneedtijd (spiraal) | 6 min. in 1ste versnelling en 5 min. in 2de versnelling. | |
---|---|---|
Deegtemperatuur | 22°C | |
Massarijs | 5 min. | |
Afwegen | 720 g | |
Bolrijs | 10 min. | |
Opmaak |
Lang maken en in een broodvorm leggen. 45 min. op platen plaatsen in de shockvriezer op -25°C. Daarna in plastiek verpakken en op -18°C bewaren. |
|
Eindrijs | De broden uit de diepvries halen en in de remrijskast of in de frigo plaatsen. | |
Decoratie voor het bakken | 5 min. voor het inovenen, het brood bebloemen en 1 keer insnijden. Daarna nog 5 min. verder laten rijzen. | |
Oventemperatuur | Op 230°C inovenen en onmiddellijk naar 220°C laten zakken. | |
Baktijd | 40 min., met stoomtoevoeging. De laatste 5 min. van de baktijd, de sleutel openen. |
De Tegral Vita+ Gekiemde Granen 20 min. laten voorweken in 54% water. De gist en de S500 Kimo Short vervolgens toevoegen. Dit doen we om een betere waterabsorptie en een betere glutenontwikkeling te hebben (autolyse). Bij het begin van de 2de versnelling, het resterende water toevoegen.