Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Vita+ Gekiemde Granen (diepvries)

Ingrediënten

Werkwijze

Kneedtijd (spiraal) 6 min. in 1ste versnelling en 5 min. in 2de versnelling.  
Deegtemperatuur 22°C  
Massarijs 5 min.  
Afwegen 720 g  
Bolrijs 10 min.  

Opmaak

Lang maken en in een broodvorm leggen. 45 min. op platen plaatsen in de shockvriezer op -25°C. Daarna in plastiek verpakken en op -18°C bewaren.

 
Eindrijs De broden uit de diepvries halen en in de remrijskast of in de frigo plaatsen.  
Decoratie voor het bakken 5 min. voor het inovenen, het brood bebloemen en 1 keer insnijden. Daarna nog 5 min. verder laten rijzen.  
Oventemperatuur Op 230°C inovenen en onmiddellijk naar 220°C laten zakken.  
Baktijd 40 min., met stoomtoevoeging. De laatste 5 min. van de baktijd, de sleutel openen.  

Tip

De Tegral Vita+ Gekiemde Granen 20 min. laten voorweken in 54% water. De gist en de S500 Kimo Short vervolgens toevoegen. Dit doen we om een betere waterabsorptie en een betere glutenontwikkeling te hebben (autolyse). Bij het begin van de 2de versnelling, het resterende water toevoegen.