1 op 2 consumenten kijkt naar de nutritionele waarden of gezondheidsclaims op de verpakking van brood, cake en gebak. – Taste Tomorrow
Gebalanceerde voeding is cruciaal. Wanneer het met mate gegeten wordt, past elk voedingsmiddel, zelfs occasionele verwennerij, in een gebalanceerd dieet dat lange termijn consistent dieet.
Er is geen één universeel dieet, de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie moedigen aan om suiker, vet en zout te verminderen en meer fruit, groenten, vezels en volkoren te eten. Puratos volgt deze principes bij het ontwikkelen van innovatieve ingrediënten die voeding optimaliseert.
Verminderen van suiker
Sugar is het numer één ingrediënt dat consumenten willen verminderen. Nochthans is suiker, dat voeding zoeter maakt, een zeer functioneel ingrediënt, vooral in patisserie en chocolade. Daarom bieden wij een aantal oplossingen aan die zorgen voor het gedeeltelijk vervangen van suiker. Aarzel niet om onze teams te contacteren om uw specifieke behoeften te bespreken.
Verminderen van vet
In lijn met de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie, streven wij ernaar om de nutritionele waarden van uw producten te verbeteren door de hoeveelheid vetten (zoals verzadigde vetzuren) te verminderen en hen te vervangen door gezondere alternatieven. We bieden ook vullingen aan die minder vet bevatten dan gewone vullingen en hebben ook oplossingen om het vet in uw gebak te verminderen, zonder in te boeten op smaak en textuur.
Verminderen van zout
Gezien er vaak veel zout in brood zit, hebben wij innovatieve oplossinge ontwikkeld om het zoutgehalte in brood te verlagen. Met onze oplossingen kan u consumenten helpen om de dagelijkse hoeveelheid van 5g zout aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie niet te overschrijden, zodat u een betere gezondheid promoot zonder in te boeten aan smaak.
Het begint allemaal met granen!
Onze Taste Tomorrow data bevestigen dat consumenten granen en zaden zowel als gezond en lekker ervaren. En het is waar: Volkoren granen zijn de bouwstenen van voedzame producten en een smakelijke manier om de vezelinname te verhogen, volgens de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie. Onze volkoren granen en zaden doen meer dan alleen vezels verhogen; ze overbruggen eeuwenoude bakkerswijsheid en de innovatieve praktijken van vandaag.
Meer fruit, minder van de rest
"In de afgelopen jaren is fruit een van 's werelds best beoordeelde smaken geworden. Wij streven ernaar om het fruitgehalte van onze fruitvullingen waar mogelijk te verhogen. Het gebruik van Puratos' fruitvullingen in uw creaties is een smakelijke en creatieve manier om toegevoegde suiker, vet en calorieën per 100 g product te verminderen.
Nutritionele voordelen
In de huidige markt is het steeds belangrijker dat producten aanvullende voedingsvoordelen bieden. Wij hebben ingrediënten ontwikkeld die kunnen helpen bij het creëren van producten die rijk zijn aan eiwitten of vezels. Deze ingrediënten verbeteren niet alleen de voedingswaarde van uw producten, maar ook hun smaak en textuur.
Contacteer uw Puratos contactpersoon als u hierover meer inlichtingen wenst.
Volgens Taste Tomorrow, zoekt 62% van de consumtenen gezondere alternatieven om aan hun ongezonde verlangens te voldoen. Het aanbieden van evenwichtige zoetigheden is essentieel en helpt consumenten om van hun favoriete lekkernijen te genieten zonder hun gezondheid in gevaar te brengen. Volgens Innova Insights neemt bijna 80% van de consumenten een proactieve benadering van hun dieet, waarbij 28% streeft naar het verminderen van suiker en 21% naar het verminderen van vet.
We willen een proactieve rol spelen in het aanbieden van meer voordelige voedingsstoffen op de markt. Daarom integreren we voeding in alles wat we doen.
Ontdek onze toewijding aan clean label-oplossingen, waarbij we natuurlijke, transparante en ingrediënten zonder additieven aanbieden voor gezondere keuzes.