Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Bananenijs

Ingrediënten

Werkwijze

Basiscompositie

Koude bereiding: Meng de Extraglace Vanille met de melk en homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 1 min. Laat in de koeling rijpen gedurende minimaal 30 min. De basis is klaar om op smaak te brengen of onmiddellijk te turbineren. Opgelet: rauwe melk altijd eerst verwarmen om te pasteuriseren! 

Warme bereiding: Breng de melk aan de kook, neem van het vuur en voeg de Extraglace Vanille toe en meng. Homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 3 min. Koel zo snel mogelijk terug tot 7°C en laat minimaal 12 uur rijpen. De basis is klaar om op smaak te brengen of onmiddellijk te turbineren.


Bananenijs

Voeg de Topfil Finest Banana Smooth 70% CL toe aan de basiscompositie en meng. Klaar om te turbineren.


Tips

Voeg na het turbineren een swirl van onze Deli Caramel toe, eventueel licht gezouten. Vraag het recept aan bij onze technisch adviseurs. Advies:100 à 150 g per liter compositie.