Smelt de Selection Blanc Intense Cacao-Trace drops tot 40°C. Maak een deel basiscompositie warm en meng met de gesmolten chocolade. Voeg de rest van de basiscompositie geleidelijk toe en zorg voor een homogene massa. Klaar om te turbineren.
Voeg de Pralirex Pistache toe aan de basiscompositie en meng. Klaar om te turbineren. Meng de Topfil Finest Raspberry 70% CL met de Miroir l’Original Neutre en breng dit als een swirl aan in het geturbineerde pistache ijs.
Klop de Ambiante licht op tot deze dik vloeibaar is om mee te kunnen overgieten. Verwarm de Miroir Glassage Fruits Rouges tot 35°C en mix. Laat onder regelmatig mengen terug afkoelen tot 25°C om hiermee te kunnen overgieten.
Plaats de gewenste vorm* in de diepvries. Chemiseer de koude vorm met een laag Blanc Intense ijs (4) en beperk de aanwezigheid van luchtbellen. Plaats terug in de diepvries om verder te bevriezen. Breng in de overige ruimte van de vorm het pistache ijs met framboos (5) aan en plaats ook hierin de gebakken meringue (2). Vul de vorm zodat je hierop de amandeldaquoise (3) kan aanbrengen. Hou nog een kleine ruimte over. Plaats terug in de diepvries. Breng de krokante bodem (6) aan in de overgebleven ruimte en plaats terug in de diepvries. Ontvorm de taart en overgiet deze met een dun laagje licht opgeklopte Ambiante (7) en plaats terug in de diepvries. Wanner deze terug hard bevroren is, de taart in 2 keer voorzien van een laagje rode vruchten glassage (7).
*Tip: gebruikte vorm Silikomart Kit Eternity 1800.