Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Turks brood

INGREDIËNTEN

*Puratos O-tentic Chef

De O-tentic Chef maakt u met 80 g water (37°C) en 40 g Puratos O-tentic Durum (per kg bloem). Dit minimum 15 min. laten rusten alvorens het aan uw recept toe te voegen.

COMPOSITIE

  1. Deeg
  2. Tapenades

WERKWIJZE

1. Deeg

Kneedtijd (spiraal) 6 min. in 1ste versnelling en 5 min. in 2de versnelling.
Deegtemperatuur 24°C
Massarijs 20 min.
Handeling na massarijs Afdekken met plastiek en bewaren op kamertemperatuur.
Afwegen 450 g
Handeling na afwegen Lichtjes rond maken en op tafel leggen, bestrooid met harde tarwebloem of gries.
Bolrijs 1 uur 10 min.
Opmaak De deegbollen instrijken met een mengeling van Puratos Sunset Glaze Xtlr en water (1/1). Met behulp van 4 vingers het deeg induwen op 1 cm van de zijkant.
Eindrijs Gedurende 15 min. laten rijzen op kamertemperatuur.

Decoratie voor het bakken

  Het deeg met beide handen van tafel nemen, lichtjes uitrekken en op tapijt plaatsen. Bestrooi deze met Puratos Graindesign Black and White.

Bakken

Oventype Vloeroven
Oventemperatuur 235°C boven, 225°C bodem
Stoom 0,3 L
Duurtijd 17 min.
Ovenstappen:  

Stap Tijd Temp. boven Temp. bodem
1 1 min. 235°C 225°C
2 16 min. 230°C 220°C

Download de receptenbrochure in pdf-formaat

Ontdek

Gelijkaardige recepten