Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Desem pistolet

INGREDIËNTEN

COMPOSITIE

  1. Deeg
  2. Tijgerpap
  3. Garnituur

WERKWIJZE

1. Deeg

Kneedtijd (spiraal) 8 min. in 1ste versnelling en 4 min. in 2de versnelling.
Deegtemperatuur 25°C
Massarijs 5 min.
Opmaak Het deegstuk uitrollen tot een dikte van 8,2 mm. Het deeg 2 maal laten doorgaan op deze dikte. Nadien invriezen tot het deegstuk half hard is dan verdelen in vierkanten van 8 x 8 cm (90 g).
Handeling voor eindrijs De vierkanten instrijken met tijgerpap (2) en bebloemen met roggebloem. Nadien op bakplaten plaatsen.
Eindrijs 16 uur.; 4°C; 80% R.V.

Decoratie voor het bakken

  Bebloemen met roggebloem.

Bakken

Oventype Vloeroven
Oventemperatuur 240°C boven, 250°C bodem
Stoom 2,5 L
Duurtijd 21 min.
Ovenstappen:  

Stap Tijd Temp. boven Temp. bodem Dampsleutel
1 2 min. 240°C 250°C  
2 13 min. 210°C 205°C  
3 6 min. 225°C 220°C Open

2. Tijgerpap

Het water en de Tijgerpapmix 30 min. voor gebruik mengen.

3. Garnituur

Gril de hamburger op de barbecue en beleg deze met sla, tomaat en cheddar kaas. Werk af met mosterd en ketchup.

Download de receptenbrochure in pdf-formaat

Ontdek

Gelijkaardige recepten