Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Citroencake

Ingrediënten

Opbouw

Vul de cakevorm met 300 g cakebeslag (1) en bestrooi deze met 40 g amandelpralin (2). Bak af op 180°C waarvan 30 min. met gesloten dampsleutel en 10 min. met open dampsleutel. Ontvorm na uitovenen en laat afkoelen. Dompel de cake in de warme citroensiroop (3). Strijk de cake in met lichtjes verwarmde Puratos Harmony Sublimo Neutre en laat opdrogen. Strijk de zijkanten in met de verwarmde fondantsuiker (4) en werk verder af naar keuze.

Werkwijze

1. Cakebeslag citroen

Maak de Mimetic Incorporation zacht. Meng alle ingrediënten, waaronder ook de zeste van de citroenen, samen met de vlinder op trage snelheid gedurende 3 min.


2. Amandelpralin
Meng alle ingrediënten samen.

3. Citroensiroop
Breng het water aan de kook en los de suiker hierin op. Voeg het citroensap toe en laat afkoelen. Verwerk aan 35-40°C.

4. Suikerafwerking
De fondantsuiker indien nodig aanlengen met water. Verwarm tot 60°C om zo een zeer dun laagje te kunnen aanbrengen dat snel verkorst.