Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Nieuwjaarsgebak

INGREDIËNTEN

COMPOSITIE

Voor 6 stuks van 6 personen

  1. Soezenbeslag
  2. Krokant cacaodeeg
  3. Mango-passiecrème
  4. Krokante coating
  5. Opgeklopte Chocoladeroom Piémont
  6. Praliné Piémont

WERKWIJZE

Download de Booklet in pdf-formaat

Opbouw

  • Maak met de bevroren soezen (1) en met het krokant cacaodeeg (2) een cirkel van 11 bolletjes op een geperforeerde plaat voorzien van een geperforeerde siliconen mat.
  • Plaats ook 3 soezen tegen elkaar op de plaat, deze zullen later als kern dienen.
  • Bak af op 190°C gedurende 6-8 min. met gesloten dampsleutel, daarna 25-28 min. op 180°C met open sleutel.
  • Draai de gebakken soezen om wanneer deze volledig afgekoeld zijn.
  • Vul deze langs de onderzijde met mangopassiecrème (3) en breng in dezelfde gaatjes een beetje pure praliné Piémont (6) aan.
  • Plaats in de diepvries.
  • Eenmaal bevroren, de soezenring voor 1/3 in de krokante coating (4) dippen en neerzetten op papier.
  • Voorkom een grote voet door voldoende af te dippen.
  • Spuit het oppervlak van elke soes op met een opgetrokken punt van de opgeklopte chocoladeroom Piémont (5).
  • Decoreer naar wens.