Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Buche Tatin

Ingrediënten


TIP:
U kunt Tegral Biscuit 1 op 1 door Tegral Biscamore vervangen.

COMPOSITIE

  1. Amandelbiscuit
  2. Bladerdeeg
  3. Mascarpone-vanillemousse
  4. Appel Tatin vulling
  5. Karamelglassage

Recept voor 6 buches van 50 cm

WERKWIJZE

Opbouw

  • Maak eerst een interieur met de amandelbiscuit (1) en de mascarpone-vanillemousse (3). Bereid een buchevorm voor met een stevig plastiek dat reeds voorgevormd is.
  • Snij uit elk gebakken plak amandelbiscuit (36x50 cm) 2 banden van 12 cm breed en 2 banden van 5 cm breed. Plaats de brede band in de voorbereide buchevorm en vul met 300 g mascarpone-vanillemousse (3).
  • Sluit af met de smalle band en plaats in de diepvries. Neem terug een stevig plastiek van 50 cm lang en 20 cm breed dat reeds voorgeplooid is. Strijk hierop 1000 g appel Tatin vulling (4).
  • Blijf ongeveer 1 cm van beide zijkanten, de dikte zal ongeveer 1 cm zijn en laat heel even licht geleren. Plaats het bevroren interieur (1+3) in het midden van de appel Tatin vulling, neem het plastiek op en plaats dit in een buchevorm. Zorg dat alles mooi recht ligt om dan in de diepvries te plaatsen.
  • De bevroren buche ontvormen en overgieten met de karamelglassage (5).
  • Snij de buche op 16 cm en plaats op de gekarameliseerde bladerdeegbodem (2). Decoreer naar wens. 

TIP: om gemakkelijk te werken, leg de appelvulling met het plastiek in de buchevorm met 2 personen. Strijk of spuit de gebakken, gekarameliseerde bladerdeegbodem in met chocolade. Maak de chocolade vloeibaar door hier 30-50% Belcolade Cacaoboter Cacao-Trace CB1 aan toe te voegen.