Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Buche Amber Salted Caramel

INGREDIËNTEN

COMPOSITIE

Voor 5 buches van 50 cm

  1. Biscuit
  2. Salted Caramel vulling
  3. Sabayon mousse Salted Caramel
  4. Donkere amberchocolademousse
  5. Krokante crumblebodem
  6. Spuitchocolade amber

WERKWIJZE

Download de Booklet in pdf-formaat

Opbouw

  • Snij uit de plakken biscuit (1) banden van 5x49cm en 7x49cm. Spuit op de banden van 5cm breedte een baan salted caramel vulling (100g) (2) en plaats in de diepvries.
  • Vul een buchevorm met 450g Sabayon mousse Salted Caramel (3) en chemiseer de vorm.
  • Plaats hierin de smalste band met karamel en plaats in de koeling zodat de vulling kan geleren.
  • Wanneer dit gegeleerd is, breng 600g van de donkere amberchocolademousse (4) aan en plaats hierop de brede biscuitband.
  • Strijk de vorm bij en sluit de buche af met de krokante crumblebodem (5).
  • Plaats het geheel in de koeling om te kristalliseren en daarna in de diepvries.
  • Bewaar de resten van de mousses om later te gebruiken voor de decoratie.
  • Ontvorm de bevroren buches en spuit lijnen met de overgebleven mousse (klop deze even glad voor gebruik) op het oppervlak.
  • Plaats terug in de diepvries.
  • Spray de volledige buche af met de spuitchocolade amber (6) met behulp van een luchtdrukpistool en decoreer met enkele lijnen salted caramelvulling (2) en chocoladedecoratie.