Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Buche Noir Cerise

INGREDIËNTEN

COMPOSITIE

Voor 5 buches van 50 cm

  1. Kersenbiscuit
  2. Diplomaat kersen
  3. Kersen-Amarenavulling
  4. Donkere chocolademousse
  5. Krokante Amarettibodem
  6. Spuitchocolade noir

WERKWIJZE

Download de Booklet in pdf-formaat

Opbouw

  • Bereid een kader voor van 36x50cm en plaats hierin een plak kersenbiscuit (1).
  • Verdeel hierop 1800g diplomaat kersen (2).
  • Breng hierop een laag kersenbiscuit (1) aan en verdeel hierop 1350g kersen-Amarenavulling (3).
  • Sluit af met een laag kersenbiscuit (1) en plaats in de diepvries. Snij het bevroren kader in 6 banden van +/- 6x49 cm.
  • Vul een buchevorm met 625 g donkere chocolademousse (4) en plaats hierin de bevroren band.
  • Strijk de vorm bij en sluit afmet de krokante Amarettibodem (5).
  • Ontvorm de bevroren buche en breng met de overgebleven mousse dunne baantje aan op het oppervlak.
  • Plaats terug in de diepvries.
  • Spuit daarna de volledige buche af met de spuitchocolade noir (6) met een luchtdrukpistool en bestrooi licht met cacaopoeder.
  • Ga met een heteluchtpistool licht over het oppervlak om een speciaal effect te bekomen.
  • Werk de buche af met een chocoladedecoratie.