Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Dome Amber

INGREDIËNTEN

COMPOSITIE

  1. Biscuit
  2. Salted Caramel vulling
  3. Sabayon mousse Salted Caramel
  4. Donkere amberchocolademousse
  5. Krokante crumblebodem
  6. Spuitchocolade amber

WERKWIJZE

Download de Booklet in pdf-formaat

Opbouw

  • Snij uit de plakken biscuit (1) vierkanten van 4cm en 5cm.
  • Spuit op het vierkant van 4cm breed een dop salted caramelvulling (2) en plaats in de diepvries.
  • Vul een siliconen vorm (Square Sphere 110) met 25g Sabayon mousse Salted Caramel (3) en chemiseer de vorm.
  • Plaats hierin de biscuit met karamel en plaats in de koeling zodat de vulling kan geleren.
  • Wanneer dit gegeleerd is, breng 30g van de donkere amberchocolademousse (4) aan en plaats hierop de biscuit van 5cm.
  • Strijk de vorm bij en plaats het geheel in de koeling om te kristalliseren en daarna in de diepvries.
  • Bewaar de resten van de mousses om later te gebruiken voor de decoratie.
  • Ontvorm de gebakjes en spuit lijnen met de overgebleven mousse (klop deze even glad voor gebruik) op het oppervlak, plaats terug in de diepvries.
  • Spuit het gebakje af met de spuitchocolade amber (6) met een luchtdrukpistool.
  • Plaats het gebakje op de vierkante krokante crumblebodem (5) en werk af met een chocoladedecoratie.