Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Chocoladekoek (voorgerezen diepvries)

Ingrediënten

Werkwijze

Kneedtijd (spiraal) 4 min. in 1ste versnelling en 6 min. in 2de versnelling. 
Deegtemperatuur 22°C
Massarijs Het deeg uitrollen tot een dikte van ± 1,5 cm en in plastiek afdekken (zodat het deeg sneller de koude kan opnemen). Dit tijdens 30 min. in de diepvries zetten (-18°C).
Toeren 2 toeren van 4 (2 dubbele) of 3 toeren van 3 (3 enkele) geven.
Bolrijs 30 min. in de koeling of 15 min. in de diepvries, afgedekt met een plastiek. 
Opmaak  Het deeg uitrollen tot een dikte van 3 mm en in rechthoeken van 8 cm (lengte van de chocoladestick) op 13 cm verdelen. Per deegstukje, 2 Belcolade pure bakstabiele chocoladesticks van 8 cm leggen en oprollen. Op platen plaatsen.
Eindrijs A) 75 min.; 28°C; 80% R.V.
B) 65 min.; 28°C; 80% R.V.
Decoratie Met Puratos Sunset Glaze Xtlr doreren.
Invriezen

A) In een shockvriezer (-30°C) plaatsen tot een kerntemperatuur van -8°C is bereikt. Vervolgens inpakken en bij -18°C bewaren.
B) 30 min. in de koelkast bij 3°C plaatsen. Vervolgens bij -18°C in de diepvries bewaren tot een kerntemperatuur van -8°C is bereikt. Tenslotte inpakken en bij -18°C bewaren.

In beide gevallen de producten uit de diepvries halen en ze 20 min. op kamertemperatuur laten rusten alvorens te bakken.

Oventemperatuur 210°C met een beetje stoom.
Baktijd 17-19 min.

Opgelet

De dikte van het uitrollen kan verschillend zijn van de ene tot de andere uitroltafel.

Ontdek

Gelijkaardige recepten