Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Driekoningenkrans

Ingrediënten

Werkwijze vulling

Maak het cakebeslag door alle ingrediënten samen te mengen met de vlinder gedurende 4 min. op lage snelheid. Gebruik de Puratos Mimetic Incorporation op kamertemperatuur. Strijk 600 g cakebeslag uit in een kader van 40x60 cm. Verdeel vervolgens 2000 g Topfil Pomme Facon Tatin 76% over het cakebeslag en plaats in de diepvries. Snij in banden van 6 cm.

Werkwijze deeg

Kneedtijd (spiraal)

4 min. in 1ste versnelling en 6 min. in 2de versnelling.

Deegtemperatuur 22°C
Massarijs

Het deeg uitrollen tot een dikte van ± 15 mm en met plastiek afdekken zodat het deeg sneller de koude kan opnemen. Plaats gedurende 30 min. in de diepvries aan -18°.

Toeren 2 toeren van 4 (2 dubbele toeren).
Bolrijs

Plaats 30 min. in de koeling of 15 min. in de diepvries, afgedekt met plastiek.

Opmaak

Het deeg uitrollen tot een dikte van 15 mm. Fijne bandjes snijden en deze bovenop het deeg leggen met de bladering naar boven. Nadien uitrollen tot een dikte van 3 mm en banden snijden van 16 cm breed. De banden appel Tatin vulling (2) in het midden plaatsen en het deeg toeplooien. Vervolgens in driehoeken snijden met een basis van 5 cm. De driehoeken in kransvorm leggen met 1 cm tussen elke driehoek.

Eindrijs 90 min.; 28°C; 80% R.V.
Decoratie voor het bakken Doreren met Puratos Sunset Glaze Xtlr.
Oventemperatuur 200°C met een beetje stoom.
Baktijd

25 min., afhankelijk van de grootte van de krans.

   
   

Ontdek

Gelijkaardige recepten