Kneedtijd (spiraal) | 4 min. in 1ste versnelling en 6 min. in 2de versnelling. Na de kneding, 1,7 kg deeg nemen en deze met 10 g zwarte peper mengen. Hiervan 400 g deeg nemen en deze met 10 g natuurlijke zwarte kleurstof en 4 g water mengen. |
---|---|
Deegtemperatuur | 22°C |
Massarijs | Het deeg uitrollen tot een dikte van ± 1,5 cm en met plastiek afdekken (zodat het deeg sneller de koude kan opnemen). Dit gedurende 30 min. in de diepvries plaatsen (-18°C). |
Toeren | Ongekleurd deeg: 2 toeren van 4 (2 dubbele toeren) geven. |
Bolrijs | 30 min. in de koeling of 15 min. in de diepvries, afgedekt met een plastiek. |
Opmaak | Het gekleurde deegstuk bovenop het getoerde deeg leggen, uitrollen tot een dikte van 2,8 mm en in croissants verdelen (driehoeken met een basis van 9 cm en een hoogte van 25 cm). Oprollen met de kleur aan de buitenkant en op platen plaatsen. |
Eindrijs | 90 min.; 28°C; 80% R.V. |
Decoratie voor het bakken | Met Puratos Sunset Glaze Xtlr doreren en bestrooien met granen. |
Oventemperatuur | 210°C met een beetje stoom. |
Baktijd | 17-19 min. |
De vulling maken: de melk in een pan doen en aan de kook brengen. Wanneer de melk kookt, de witte roux toevoegen, het vuur lager zetten en 3-5 min. laten sudderen. De kaas, het nootmuskaatpoeder, het zout en de peper toevoegen. Laten afkoelen. Voor een truffelvariant, 10-20 g truffelcrème per 100 g vulling toevoegen zodra de vulling gemaakt is. 25 g vulling per croissant injecteren na het bakken.
Uitrollen van een deeg met 500 g toervetstof: 54/91 voor croissants van 9/25.
Product werd toegevoegd aan winkelwagen
We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden, om herhaalde bezoeken en voorkeuren te herkennen en om het verkeer te meten en te analyseren. Bekijk ons cookiebeleid voor meer informatie over cookies, inclusief hoe u ze kunt uitschakelen. Door op "Ik accepteer alle cookies" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies.
Nous utilisons des cookies pour vous offrir la meilleure expérience sur notre site web, pour reconnaître les visites répétées et vos préférences ainsi que pour mesurer et analyser le trafic sur notre site web. Pour en savoir plus sur les cookies, y compris comment les désactiver, consultez notre Politique en matière de cookies. En cliquant sur « J'accepte », vous consentez à l'utilisation des cookies.