Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Pepe Snack (bicolor)

Ingrediënten

Werkwijze

Kneedtijd (spiraal) 4 min. in 1ste versnelling en 6 min. in 2de versnelling. Na de kneding, 1,7 kg deeg nemen en deze met 10 g zwarte peper mengen. Hiervan 400 g deeg nemen en deze met 10 g natuurlijke zwarte kleurstof en 4 g water mengen. 
Deegtemperatuur 22°C
Massarijs

Het deeg uitrollen tot een dikte van ± 1,5 cm en met plastiek afdekken (zodat het deeg sneller de koude kan opnemen). Dit gedurende 30 min. in de diepvries plaatsen (-18°C).

Toeren Ongekleurd deeg: 2 toeren van 4 (2 dubbele toeren) geven.
Bolrijs

30 min. in de koeling of 15 min. in de diepvries, afgedekt met een plastiek.

Opmaak

Het gekleurde deegstuk bovenop het getoerde deeg leggen, uitrollen tot een dikte van 2,8 mm en in croissants verdelen (driehoeken met een basis van 9 cm en een hoogte van 25 cm). Oprollen met de kleur aan de buitenkant en op platen plaatsen.

Eindrijs 90 min.; 28°C; 80% R.V.
Decoratie voor het bakken Met Puratos Sunset Glaze Xtlr doreren en bestrooien met granen.
Oventemperatuur 210°C met een beetje stoom.
Baktijd 17-19 min.

Vulling en afwerking

De vulling maken: de melk in een pan doen en aan de kook brengen. Wanneer de melk kookt, de witte roux toevoegen, het vuur lager zetten en 3-5 min. laten sudderen. De kaas, het nootmuskaatpoeder, het zout en de peper toevoegen. Laten afkoelen. Voor een truffelvariant, 10-20 g truffelcrème per 100 g vulling toevoegen zodra de vulling gemaakt is. 25 g vulling per croissant injecteren na het bakken.

Tips en tricks

Uitrollen van een deeg met 500 g toervetstof: 54/91 voor croissants van 9/25.

Ontdek

Gelijkaardige recepten