Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op matige snelheid tot een homogeen deeg. Rol het deeg uit op 3,5 mm en bewaar in de koeling.
Voeg de uitgeschraapte vanille toe aan de melk en breng aan de kook samen met de helft van de suiker. Meng de rest van de suiker met de CPT New en het eigeel en maak een compositie met een klein deel van de melk. Wanneer de melk kookt, voeg een klein deel aan de compositie toe en breng dan het geheel samen aan de kook gedurende enkele minuten. De crème van het vuur nemen, op een plaat uitgieten en afdekken met plastiekfolie. Loskloppen voor gebruik.
Klaar voor gebruik.
Bedek een ingevette vorm met het uitgerolde zanddeeg (1). Spuit een dun laagje banketbakkersroom (2) op de zanddeegbodem. Spuit vervolgens een iets dikkere laag abrikozenvulling (3) op de banketbakkersroom (verhouding 30/70). Sluit de taart af met het uitgerolde zanddeeg (1). Strijk de taart in met Puratos Sunset Glaze Xtlr en werk af met een tekening. Bak af op 190-200°C gedurende ± 25-30 min.