Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Tartelette Coco Exotic

INGREDIËNTEN

COMPOSITIE

  1. Zanddeeg
  2. Krokante Bodem
  3. Karamel met Kokos
  4. Mango-passievulling
  5. Opgeklopte Chocoladeroom Blanc Kokos
  6. Neutrale Glassage
Recept voor 32 stuks

WERKWIJZE

1. Zanddeeg

Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 2,5 mm dikte en fonceer ringen van 6,5 cm Ø en 2 cm hoog. Bak af in de vloeroven op 170°C gedurende ± 20 min. met open dampsleutel.

2. Krokante Bodem

Maak de Pralicrac Chocolait Cacao-Trace zacht om gemakkelijk te verwerken.

3. Karamel met Kokos

Verwarm de melk en de fleur de sel tot 60°C en voeg de Classic Coconut toe. Meng alles onder de Deli Caramel.

4. Mango-passievulling

Lepel het vruchtvlees uit de passievrucht en meng met de Topfil Finest Mango Cubes 70%.

5. Opgeklopte Chocoladeroom Blanc Kokos

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Verwarm de melk tot 60°C en giet vervolgens op de Selection Blanc Intense 31 Cacao-Trace drops. Meng tot de chocolade gesmolten is en voeg dan de gesmolten gelatinemassa toe, gevolgd door de vloeibare Chantypak en room. Mix zorgvuldig met de staafmixer. Dek af met plastiekfolie en plaats in de koeling. Eénmaal de massa 4-5°C bereikt, kunnen we deze opkloppen. Alvorens op te kloppen, voegen we de Classic Coconut toe. (60 g/kg basis)

6. Neutrale Glassage

Verwarm de Miroir Glassage Neutre tot 40-42°C. Verwerk de glassage aan 38-40°C.

Download de Booklet in pdf-formaat

OPBOUW

  • Breng op de bodem van de tartelette (1) een laagje krokante bodem (2) aan. Spuit hierop een spiraal van de karamel met kokos (3) en daarop de mango-passievulling (4).
  • Plaats een dun schijfje biscuit en werk het oppervlak af met een bol opgeklopte chocoladeroom blanc kokos (5).
  • Neem met een warme ijslepel een schep uit de bol en plaats het geheel kort in de diepvries om vervolgens de ruimte op te vullen met de mango-passievulling (4).
  • Plaats terug in de diepvries om daarna het oppervlak in de neutrale glassage (6) te dippen.

Ontdek

Gelijkaardige recepten