De havervlokken verwarmen in een oven (niet bruin). Nadien het bier op de havervlokken gieten en ook de veenbessen toevoegen. Laat deze 1 nacht staan. Dit toevoegen aan het begin van de kneding.
Het bier aan de kook brengen en er dan de fijngemalen bloem aan toevoegen. Laat dit 1 nacht staan. Dit toevoegen aan het begin van de kneding.
Andere Topfil fruitvullingen en gedroogd fruit kunnen in het recept gebruikt worden, afhankelijk van het type fruitbier dat gekozen wordt. Hiervoor stellen we een volledig assortiment Topfil fruitvullingen ter uw beschikking: Topfil Mandarin 60% (mandarijn), Topfil Apple Cubes 86% (Jonagold appel uit België), Topfil Apple Minicubes 90% (appel), Topfil Pear 70% CL (peer), Topfil Raspberry 70% CL (framboos), Topfil Wild Blueberry 70% CL (wilde blauwe bessen), Topfil Finest Cherry 70% CL (kers), Topfil Finest Apricot 70% CL (abrikoos), Topfil Finest Banana Smooth 70% CL (banaan) en Topfil Finest Strawberry 70% CL (aardbei).