Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Hartelijk desembrood

Ingrediënten

Werkwijze

Kneedtijd (spiraal)

De bloem, het water en de helft van de Sapore Oracolo mengen. 2 min. in 1ste versnelling, 2 min. in 2de versnelling en 30 min. laten rusten (autolyse). Nadien de andere ingrediënten toevoegen en 6 min. in 1ste versnelling en 4 min. in 2de versnelling kneden. 2% extra water toevoegen gedurende de laatste min.

Een deel van het deeg wegnemen, dun uitrollen en in de diepvries plaatsen. Eens diepgevroren, nat maken en bestrooien met maanzaad. Opnieuw in de diepvries plaatsen.

 
Deegtemperatuur 25°C  
Massarijs 2 x 30 min. met toeslag.  
Afwegen 750 g  
Bolrijs 20 min.  
Opmaak Rondmaken.  
Eindrijs 50-60 min.; 28°C; 80% R.V.  
Decoratie voor het bakken Het deegstuk uit de diepvries halen en een hartvorm uitsnijden. 10 min. voor het bakken, de zijkanten van het brood bebloemen en vervolgens de hartvorm aanbrengen in het midden van het brood.  
Oventemperatuur Inovenen op 250°C en onmiddellijk verminderen tot 210°C.   
Baktijd 45-50 min. De laatste 15 min. van de baktijd de sleutel openen.

Ontdek

Gelijkaardige recepten