De naam ‘Pain à la grecque’ verwijst niet naar Griekenland, maar is afgeleid van ‘grecht’, het Brussels woord voor gracht. In het centrum van Brussel, niet ver van de Wolvengracht, deelden de Brusselse augustijnen in de 16de eeuw brood uit aan de armen. Dit brood werd door de bevolking Wolf-Grecht-brood genoemd. Door de Franstalige invloed in Brussel werd de naam vervormd tot pain à la grecque, en daarna zelfs terugvertaald naar het Nederlands als Grieks brood.
Kneedtijd (spiraal) | 3 min. in 1ste versnelling + 4 min. in 2de versnelling. De Soft’r Cashmere Acti-Plus en de Mimetic Incorporation (of Micram of boter) toevoegen en nogmaals 3 min. in 1ste versnelling + 4 min. in 2de versnelling. | |
---|---|---|
Basistemperatuur* | 60°C | |
Deegtemperatuur | 26°C | |
Massarijs | 15 min. | |
Afwegen | 200 g, licht langmaken en in grove suiker leggen. | |
Bolrijs | 15 min. | |
Opmaak | Langmaken in de grove suiker tot een lengte van 60 cm en deze op een ingevette bakplaat leggen. Nadien 20 min. laten rijzen en plat duwen tot een breedte van 6 cm. | |
Eindrijs | 50 min., 28°C, 80% R.V. | |
Decoratie voor het bakken | Licht bestrooien met grove suiker. | |
Oventemperatuur | 220°C | |
Baktijd | 12 à 14 min. De sleutels gesloten houden. |
*Basistemperatuur - omgevingstemperatuur - bloemtemperatuur = watertemperatuur
Product werd toegevoegd aan winkelwagen
We gebruiken cookies om u de beste ervaring op onze website te bieden, om herhaalde bezoeken en voorkeuren te herkennen en om het verkeer te meten en te analyseren. Bekijk ons cookiebeleid voor meer informatie over cookies, inclusief hoe u ze kunt uitschakelen. Door op "Ik accepteer alle cookies" te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies.
Nous utilisons des cookies pour vous offrir la meilleure expérience sur notre site web, pour reconnaître les visites répétées et vos préférences ainsi que pour mesurer et analyser le trafic sur notre site web. Pour en savoir plus sur les cookies, y compris comment les désactiver, consultez notre Politique en matière de cookies. En cliquant sur « J'accepte », vous consentez à l'utilisation des cookies.