Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Javalimar

Ingrediënten

  1. Javanais Biscuit 
  2. Amande Marcona Crème au Beurre 
  3. Decor noten en gekonfijt fruit 
  4. Spiegel Marcona Blanc

werkwijze

1 kader 60x40 cm

1. Javanais Biscuit (650g)

Klop alle ingrediënten samen op gedurende 8 minuten op de hoogste snelheid. Strijk het beslag uit op 6 mm dikte, met een breedte van 36 cm en een lengte van 59 cm, met behulp van een trekbakje. Bak af op 200°C gedurende ongeveer 9 minuten met gesloten dampsleutel. Haal uit de oven en verwijder direct van de plaat.

Dit recept is goed voor 5 plakken biscuit. Versnijd de 5e plak om een volledige kader van 40x60 cm te maken.

2. Amande Marcona Crème au Beurre (2100g) Maak de boter tamelijk zacht en cremeer. Voeg geleidelijk de Easy Decovit en het water toe, en verwarm lichtjes. Klop daarna nog enkele minuten luchtig. Breng de crème au beurre op smaak met de Praliné Amande Marcona en klop luchtig. 
3. Decor noten en gekonfijt fruit  Rooster de pistachenoten en hak ze kort voor een gemakkelijke verdeling. Snijd indien nodig de gekonfijte sinaasappel in kleine stukjes.
4. Spiegel Marcona Blanc (600g) Smelt de Blanc Intense CT chocolade tot 45°C. Voeg de praliné Amande Marcona toe aan de Miroir Neutre en meng vervolgens met de gesmolten Blanc Intense CT chocolade. Zorg ervoor dat de massa voldoende warm is om goed te homogeniseren. Verwerk bij een temperatuur van 25-30°C.

opbouw

  • Maak in een kader van 60x40 cm een gebak met vier lagen javanaisbiscuit. 
  • Breng op de onderste laag biscuit een dun laagje chocolade aan als basis, plaats een bakpapier en draai om.
  • Verdeel 600 g Amande Marcona crème au beurre tussen elke laag biscuit en strooi hierop het decor van noten en gekonfijte sinaasappel (40 g hazelnoot, 40 g pistache, 100 g sinaasappel per laag). Zorg dat alles mooi verdeeld is.
  • Breng bovenaan een dunne laag crème au beurre van 300 g aan en plaats het geheel in de koeling om op te stijven.
  • Eenmaal opgesteven, breng een dunne laag Spiegel Marcona-Blanc aan op het oppervlak. Laat het kader verder opstijven en snijd het gebak op de gewenste maat.

Ontdek

Gelijkaardige recepten