Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Millefeuille (Plantaardig)

Ingrediënten

compositie

  1. Bladerdeeg (Hollandse methode) 
  2. Crème pâtissière plant-based 
  3. Afwerking

werkwijze

1. Bladerdeeg (Hollandse methode)  Snij de Mimetic 20 in blokjes/kubusjes van ongeveer 1x1 cm en plaats deze in de vriezer voor 15 min. Maak een deeg met de andere ingrediënten (water 4°C), kneed gedurende 6 min in 1ste versnelling. Voeg de blokjes toe en meng tot een gelijkmatige verdeling. Pak het deegstuk in plastic in en laat 30 min. rusten in de koeling voordat je gaat toereren. Geef twee maal een toer van 4, daarna rust van 1 uur in de koeling, terug 2 toeren van 4. Daarna in de koeling bij voorkeur een nacht om dan verder te verwerken. Zorg voor een deeg die dezelfde vastheid heeft als de Mimetic, dus hou wat water achter om het deeg op de gewenste vastheid af te kneden.
2. Crème pâtissière Breng de vloeistoffen op kamertemperatuur. Voeg de Cremygel toe en meng met een vlinder op matige snelheid gedurende 4 min. Laat de crème minimaal 15 min. rusten. Meng daarna tot een gladde crème.

opbouw

  • Rol je bladerdeeg uit op 2,7 mm, zorg dat je deze in beide richtingen uitrolt om de trekkracht van je deegplak te verdelen.
  • Prik voldoende en plaats in de koeling om terug te rusten. 
  • Voor het bakken de deegplak tijdig op temperatuur laten komen.
  • Inovenen op 210°C en onmiddellijk laten zakken naar 190°C.
  • De eerste 10 min met gesloten dampsleutel en vervolgens 15 à 20 min. met open dampsleutel.
  • Laat de gebakken bladerdeeg afkoelen.
  • Zorg voor 3 gelijke delen zodat je tussen laag 1 en 2, en laag 2 en 3 de crème patissière gelijkmatig kan aanbrengen.
  • Voorzie het oppervlak van een laagje fondantsuiker die je op de juiste dikte en temperatuur hebt gebracht (35-37°C).
  • Indien gewenst kun je direct met lijntjes chocolade de decoratie aanbrengen.
  • Plaats daarna kort in de koeling om het geheel makkelijker te kunnen snijden op de gewenste maat.

Ontdek

Gelijkaardige recepten