Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Opera

Ingrediënten

  1. Opera Biscuit 
  2. Koffiesiroop 
  3. Koffie Crème au Beurre
  4. Ganache 
  5. Ganachespiegel

werkwijze

1 kader 60x40 cm

opbouw

  • Maak een kadergebak met 4 lagen operabiscuit.
  • Breng op de onderste laag biscuit een dun laagje chocolade aan als basis, plaats een bakpapier en draai om. 
  • Sauseer de biscuit met 350 g siroop en herhaal dit bij elke plak biscuit. 
  • Strijk 800 g crème au beurre op de eerste biscuit en plaats er een tweede biscuit op. 
  • Verdeel vervolgens 1250 g ganache over de biscuit.
  • Plaats de derde biscuit erop en strijk er opnieuw 800 g crème au beurre op. 
  • Sluit af met de vierde biscuit. 
  • Bovenaan brengen we enkel een dunne laag crème au beurre aan van 300 g en plaatsen het geheel in de koeling om op te stijven. 
  • Eenmaal opgesteven brengen we aan het oppervlak een dunne laag van de ganachespiegel aan. 
  • Laat het kader verder opstijven en snijd deze op de gewenste maat. 

Vergeet niet elke laag biscuit te sauseer!

Ontdek

Gelijkaardige recepten